Whiteboardanimaties

Whiteboardanimatie laten maken?

Heb jij een complex verhaal dat je helder wilt uitleggen? Bijvoorbeeld een visie, bedrijfsplan of concept? Met een whiteboardanimatie van Bord&Stift kan je jouw boodschap helder en simpel overbrengen. 
 
Spring direct naar onze prijzen of onze werkwijze.

Wil je weten hoe we te werk gaan?

Wat krijg je?

✅ Kick-off interview
✅ Duidelijke feedbackrondes voor tekst en tekeningen
✅ Uitlegvideo van 1-3 minuten met eenvoudige tekeningen
✅ Filmpje in verschillende formaten beschikbaar
✅ Een vaste prijs incl. tekst, tekeningen en voice-over
✅ Filmpje aangeleverd 6 weken na eerste afspraak

Stijlen & prijzen

Simpel proces

Voor de kleinere budgetten
2.250 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Jij maakt het script
 • Simpele tekenstijl
 • Max 2 feedbackrondes

Standaard

Ons klassieke whiteboardfilmpje
4.750 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij maken het script
 • Creatieve tekenstijl
 • Onbeperkte feedbackrondes
Meest gekozen

Uitgebreid

Extra service voor de Pietje Preciezen
5.475 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij maken het script
 • Uitgebreide en technische tekenstijl
 • Onbeperkte feedbackrondes

Aanvullende wensen?

Heb je nog specifieke wensen? Wij werken ook met vaste prijzen voor zaken als ondertiteling, jouw filmpje extra snel (binnen 4 weken) klaar of muziek bij je filmpje. 

Bekijk alle mogelijke add-ons en de bijbehorende prijzen.

Zin om met ons samen te werken?

Handgetekend of digitaal?

Bij ons kun je kiezen of je jouw whiteboardfilmpje handgetekend of digitaal wilt hebben. Zo zul je in een digitaal filmpje meer animaties tegenkomen en kun je het bijvoorbeeld aangeven wanneer je specifieke kleuren in het filmpje wilt hebben. Omdat visuele communicatie natuurlijk het beste werkt hebben we hierover een filmpje gemaakt!

Bij ons kun je kiezen of je jouw whiteboardfilmpje handgetekend of digitaal wilt hebben. Zo zul je in een digitaal filmpje meer animaties tegenkomen en kun je het bijvoorbeeld aangeven wanneer je specifieke kleuren in het filmpje wilt hebben. Omdat visuele communicatie natuurlijk het beste werkt hebben we hierover een filmpje gemaakt!

Onze werkwijze

1. Een meeting met jou

We komen altijd graag bij je langs voor een intake zodat het filmpje optimaal bij jouw bedrijf past. Je mag natuurlijk ook altijd gezellig bij ons in Amsterdam langskomen!

2. Tekst schrijven

De kunst van het maken van een helder filmpje zit in een complete en tegelijk zo kort mogelijke tekst, die visueel geschreven is zodat hij goed door de tekeningen versterkt wordt.

3. Tekenen

Als de tekst definitief is kan de tekenaar aan de slag om op allerlei creatieve manieren het filmpje zo boeiend en helder mogelijk te maken. Als je de tekeningen goed vindt worden ze live gefilmd.

4. Editen

Al het videomateriaal wordt vervolgens door de editor samengevoegd en ingekort. De voiceover wordt opgenomen en het filmpje wordt naar jou opgestuurd.

Reviews

Yara van der Velden
Yara van der Velden
Redacteur bij journalistiek platform De Correspondent
Lees verder
"De samenwerking met Bord&Stift verliep heel soepel. Dit kwam vooral doordat het team helder communiceert, snel schakelt en uiterst flexibel is. Ze denken in oplossingen en staan open voor aanpassingen waar nodig. Met een hele toffe video als resultaat!"
Arjen Tuinhof de Moed
Arjen Tuinhof de Moed
Manager Engineering bij NS Treinmodernisering
Lees verder
"Bord&Stift heeft een leuk team met een open en zeer intelligente benadering. Ons filmpje is niet alleen grappig maar vooral informatief en ‘to the point’. Aanrader!"
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"
4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 61 reviews.

Klanten geven onafhankelijk hun mening over Bord&Stift via Feedbackcompany en Google.

Bestel je meerdere filmpjes?
Dat vinden wij ook fijn natuurlijk.

Meestal gaat de samenwerking tussen ons en de klant nog soepeler en sneller als we meer filmpjes maken. Daarom krijg je korting op de filmpjes met als stelregel: hoe meer filmpjes, hoe meer korting.

Let op, deze korting geldt alleen als je de meerdere filmpjes in één keer bestelt en betaalt.

2 filmpjes

5
%
korting
 •  

3-5 filmpjes

8
%
korting
 •  
Meest gekozen

6-9 filmpjes

12
%
korting
 •  

10 filmpjes

15
%
korting
 •  

Veelgestelde vragen over whiteboardanimaties

Meestal zijn er twee of drie tekenaars vrij waarvan we een voorbeeldfilmpje opsturen. Je kan dan de tekenaar kiezen op basis van de stijl die het beste bij jouw filmpje past. Het kan voorkomen dat wanneer het druk is of je haast hebt met het maken van een filmpje, er minder tekenaars beschikbaar zijn om uit te kiezen. We overleggen in ieder geval altijd met jullie welke tekenaar het beste past.

Jazeker! Er zijn allerlei opties. Mannen, vrouwen, enthousiast, zwoel, vlot, serieus, Nederlandstalig of een andere taal. Je mag zelf beslissen wie het beste bij jouw filmpje past.

Tussen alle stappen door worden er steeds versies van de tekst en tekeningen heen-en-weer gestuurd waar feedback op gegeven kan worden. Dit kan per mail of telefonisch, totdat je helemaal tevreden bent over de content van het uiteindelijke filmpje! Nadat je een definitieve ‘go’ hebt gegeven, duiken we de filmstudio in om het filmpje op te nemen. Een paar dagen later valt ‘ie dan op je digitale deurmat.

We beginnen het proces met een uitgebreid gesprek met jullie van  +/- 2 uur. Zo kunnen we de inhoud uitpluizen en een goed beeld krijgen van wat de kern moet worden van het filmpje. Vervolgens gaat de tekstschrijver aan de slag en maakt op basis van het interview een eerste versie van de tekst. Daar mogen jullie dan feedback op geven, totdat de tekst naar tevredenheid is. Als de tekst definitief is, gaat de tekenaar proeftekeningen maken. De proeftekeningen worden naar jullie opgestuurd als PDF en daar mogen jullie ook weer feedback op geven. Tot slot spreekt de voice-over de tekst in. Als je wilt, kun je inbellen om mee te luisteren en de voice-over feedback te geven. Als alles akkoord is, gaan we het filmpje handmatig tekenen en filmen (gemiddeld zijn we 8 uur aan het filmen voor een filmpje van 3 minuten). Dan editen we alles aan elkaar en sturen we het filmpje naar jullie op in .MP4 formaat of een ander formaat als jullie dat willen.

Hoeveel je zelf wilt! Gemiddeld zit het voor jou als klant tussen de 3 tot 5 uur per filmpje, afhankelijk van hoe betrokken je zelf wilt zijn tijdens het proces. Wij beginnen het maken van een filmpjes altijd met een uitgebreid interview over de inhoud van +/- 2 uur. Die tijd hebben we nodig. Vanaf dat moment kunnen wij aan de slag en hoef jij alleen nog maar feedback te geven. Afhankelijk van hoeveel feedback je zelf wilt geven, kost dat heel weinig tijd (+/- 5 minuten) of iets meer tijd (+/- 30 minuten). Optioneel is een brainstorm met de tekenaar, wat rond de +/- 2 uur in beslag zal nemen.

Zeker! Sterker nog, vaak als er al wel van alles op papier staat willen we toch met jullie in gesprek om echt de diepte in te gaan. Het is echter niet nodig om het verhaal al op papier te hebben of een briefing te maken. Wij stellen jullie namelijk in een eerste interview alle vragen die wij nodig hebben om het filmpje te kunnen maken. Dat doen we aan de hand van dit template:

 

Je mag ons altijd mailen of bellen (020-2617491), maar als we een filmpje voor je gaan maken vinden we het fijn om elkaar ook even te zien. Dat kan online via Zoom, bij jou op kantoor of als je zin hebt om ons gezellige kantoor te beleven spreken we af bij ons op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Door Corona zijn nu vanzelfsprekend de meeste afspreken via Zoom.

Tijdens een startsessie van zo’n twee uur gaan we samen aan de slag om tot de kern van het filmpje te komen, zodat we zeker weten dat er geen belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien.

We hebben al filmpjes mogen maken voor meer dan 500 klanten! Onder andere voor NS, Philips, De Correspondent, Universiteit van Amsterdam, de Nationale Politie, Gemeente Den Haag, Het Klokhuis, Women Inc en vele anderen.

Zeker, we hebben tot nu toe al filmpjes gemaakt in het Vlaams, Frans, Spaans, Engels, Arabisch, Berbers en Duits. We laten dan door een vertaalbureau de tekst vertalen en we zorgen voor een voice-over in de desbetreffende taal.

Naast het maken van filmpjes zijn onze tekenaars ook beschikbaar als live tekenaars. Zij kunnen tijdens een vergadering, bijeenkomst of conferentie visueel verslag doen van wat er wordt gezegd.

Daarnaast kunnen we ook langskomen voor een tekenworkshop. Waarom suf notuleren als je als team zelf je ideeën en plannen overzichtelijk in een tekening kunt verwerken? Veel mensen zeggen dan “Ja, maar ik kan niet tekenen!”. Geen zorgen, dat kun je na deze workshop dus wel.

Tijdens Corona komen we vanzelfsprekend niet meer fysiek langs. Zowel het live tekenen als de tekenworkshop zijn gelukkig ook heel geschikt om online te doen via Zoom, Teams of een ander medium naar jouw keuze.

Load More

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ-pagina.